30 април 2011 г.

еЖивота и еВселената и всичко еОстанало

Измина повече от седмица от както съм писал. Празници бяха все пак. Сега ще се завърна с двойна цел.
Как бихте реагирали, че за един месец нашата мила родина е стигала от София до Индийския океан, била е напълно завладяна от унгарци, сърби и македонци и след това се е освободила и е завладяла Македония? Вероятно вече ме мислите за пияница, луд и употребяващ тежки наркотици. Но всъщност всичко това е самата истина. Не в реалният свят, а в света на еРепублик.

ЕРепублик е интернет игра в която създаваш свой виртуален герой, който работи, тренира, търгува, членува в партии, става редактор на вестник, става президент или член на парламента или просто се захваща с военното дело и се развива като армеец. Твоят герой притежава фирми, чието производство в последствие дава за продан на пазара. Ако започнеш да печелиш твърде много можеш да се опиташ да се нанесеш и на други пазари. Както и в реалният живот всичко се измерва в пари. Основният ти резерв е в злато, а парите за харчене са националната ти валута. В момента 1 злато се търгува за около 220 лв., един хляб ти струва около 66 ст., а един пистолет около 5 лв.

Първата ти работа, когато влезеш в еСвета е да си намериш работа. Отиваш в пазара за работа и избираш работата с най- високо заплащане. Стараеш се винаги да работиш на 100 кръв (а кръвта си я качваш с ядене на храната, която си купуваш). Производството ти облагодетелства друг съвсем естествено, но като работиш усърдно и производителността ти се вдигне, работодателя ти вдига и заплатата.

Другата основна задача за всеки еГражданин е да се сражава за родината си. Обикновено се препоръчва на играчите до 12 ниво да не взимат участие в битки, тъй като са твърде слаби все още, но за около две седмици си стигнал това 12 ниво и играта прогресивно започва да става по- интересна.

Положението в еСвета в момента:
В момента света е разделен на три основни съюза: EDEN, ONE(НСР), TERRA. България е част от ЕДЕН и е една от най- силните държави в него, заедно с Гърция и Румъния. В момента нашата държава е на 1-во място по население в еСвета със 25655 души, населяващи нейните територии. Трябва да кажем, че това включва и македонското население, тъй като в момента то е техните земи са наши. Ето и държавите във трите съюза, като с по тъмен цвят са написани водещите държави в отделните съюзи.

ЕДЕН: Беларус; Босна и Херцеговина; България; Китай; Хърватско; Финландия; Гърция; Израел; Италия; Норвегия; Чили; Румъния; Украйна; Ирландия. Политически превзети държави от членове на съюза са: Южна Корея (румънци), Кипър (гърци), Египет (хървати), Северна Корея (китайци); Тайван (китайци).



Нов световен ред (НСР; NWO; ONE): Естония; Унгария; Великобритания; Иран; Литва; Латвия; Черна гора; Полша; Македония; Мексико; Молдова; Сърбия; Словакия; Словения; Испания; Турция; Индонезия; ЮАР; Венецуела, Швеция. Политически превзети държави от членове на съюза са: Нова Зеландия (сърби); Перу (поляци); ОАЕ (руснаци с уклон към НСР); Саудитска Арабия (иранци).



Терра: Аржентина; Австралия; Бразилия; Канада; Франция; Германия; Япония; Парагвай; Португалия; САЩ; Русия.



В недалечната история на света се разрази Световна Война. Силите на Новият Световен ред (ONE) придобиха огромно предимство. Полша и Испания притежаваха почти цяла Европа, Италия беше под македонска окупация, Сърбия бе завладяла западните балкани, Турция успя да се освободи от дългото си пребиваване под гръцка власт. В това време Трите силни държави на ЕДЕН в региона имаха други интереси в Азия. България стигна до Индия, Гърция завладя арабския полуостров, а Румъния си водеше постоянни войни с Молдова или с някои от северните си съседи. Тогава Унгария нападна Румъния и за кратко време, основно с помощта на могъщата Сърбия (която по това време безспорно беше най- силната държава в еСвета) успя да завладее почти всички румънски територии. Македония сключи Мир с Италия, като им остави само един регион, Турция вече беше свободна. Тогава едновременно и Турция, и Сърбия, и Македония, и Унгария ни нападнаха, а и ние си бяхме във война с Иран по това време. В един ден България трябваше да се отбранява на 5 фронта, от които спечели 4. За сметка на това, понеже силите на ONE бяха заети да се мъчат по българските фронтове и да губят, в далечните им земи избухнаха въстания. Хърватия и Босна се възродиха, Италия си взе две територии чрез въстание и още много други територии. На следващият ден битките в които участваше България бяха 7. Силите ни не издържаха и загубихме. За кратко време от огромна територия простираща се дори и в Азия, бяхме напълно заличени от света. Естествено още на следващия ден се възстановихме. Сърбия вече имаше излаз на черно море и лесно остави да си върнем притежаваната от нея Русе. Сърбия обяви война на Русия и изостави балканите. За Кратко време стигна чак до Владивосток и Тихия океан, като имаше намерение да напада САЩ, Но в този момент оформилата се световна война придоби обрат. ЕДЕН и ТЕРРА се обединиха, за да спрат опасността от господство на НСР. Китай спря Сърбия, а докато те отсъстваха от балканските дела, България, Румъния и Хърватска отново се надигнаха и възстановиха териториите си. Сърбия от притежател на почти цяла Русия, балканите и други части на Европа се сви до сегашните си (както е в реалният свят) размери и похаби основните си ресурси за загубената война. Македонците от своя страна си повярваха и отново ни обявиха война, но без помощта на Сърбия бързо започнаха да бягат към Италянските си територии. Сега света изглеждат така.
http://www.erepublik.com/en/map
В случай, че съм ви заинтригувал, присъединете се. Можете да го направите чрез линка в края на статията. Не забравяйте обaче, че това е просто една игра и не се втелясвайте много в това, което се случва в нея. Там се редуват победи и поражения, важното е да се забавляваш. 



Линк към регистрация в играта:  http://www.erepublik.com/en/referrer/Martion    

Няма коментари: